Sloan Kettering ve Liv Hospital’dan İşbirliği Kolorektal Sempozyumu

Liv Hospital ve dünyaca ünlü kanser merkezi Memorial Sloan Kettering çağımızın hastalığı kanserle ilgili ortaklaşa düzenlediği sempozyum ile bir işbirliğine imza atıyor.31 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında yapılacak ‘Kolorektal Kanserli Hastalara Kişiselleştirilmiş Yaklaşımlar” sempozyumunda kolon ve rektal kanserler A’dan Z’ye masaya yatırılacak. Türkiye’den ve 30 farklı ülkeden gelen hekimlerin katılımcı olacağı sempozyumda, kolorektal kanserle ilgili tedavi yöntemleri ve son gelişmeler anlatılacak. Sempozyum kapsamında Liv Hospital Tıbbi Direktörü ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Oktar Asoğlu’nun gerçekleştireceği canlı cerrahi ile kolorektal kanserli bir hastaya robotik cerrahi uygulamasında da bulunulacak. Canlı robotik cerrahi girişimi konferans salonuna özel bir görüntüleme sistemi ile anında yansıtılarak izlenebilecek.

Kolorektal Kanserler A’dan Z’ye Ele Alınacak
Memorial Sloan Kettering ve Liv Hospital işbirliğinde düzenlecek “Kolorektal Kanserli Hastalara Kişiselleştirilmiş Yaklaşımlar”konu başlıklı sempozyumda kolorektal kanserler, kalın bağırsak, rektum ve karaciğer metastazları A’dan Z’ye ele alınacak. 31 Ocak- 1 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek sempozyuma Liv Hospital Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Oktar Asoğlu ev sahipliği yapacak. Sindirim sistemi kanserleriyle ilgili Türkiye ve ABD’de dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden gelen önemli uzmanlar konuşmacı olarak katılacak.

Kolorektal Kanserlerle İlgili Merak Edilenler Yanıtlanacak
“Kolorektal Kanserli Hastalara Kişiselleştirilmiş Yaklaşımlar” sempozyumu hem halka açık olarak hem de hekimlere yönelik iki aşamada gerçekleştirilecek. “Kanser Depremine Karşı, Kolonlarınızı Sağlama Alın” konu başlığıyla halka açık olarak düzenlenecek bölümü, 31 Ocak Cuma günü, saat 09.30-11.30 arasında yapılacak. Liv Hospital Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek sempozyumda Liv Hospital Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Oktar Asoğlu’nun yönetiminde, dünyanın önde gelen hekimleri kolorektal kanserlerle ilgili son gelişme ve tedavi yöntemlerini anlatacak. Ardından soru- cevap bölümüne geçilecek.

Gelişmeler Canlı Vaka Üzerinde Anlatılacak
“Kolorektal Kanserli Hastalara Kişiselleştirilmiş Yaklaşımlar” konu başlığıyla hekimlere yönelik gerçekleştirilecek bölüm 31 Ocak – 1 Şubat tarihleri arasında İTÜ Süleyman Demirel Kongre Merkezi’nde yapılacak. Dünyaca ünlü hekimlerin konuşmacı olarak katılacağı kolon ve rektal kanserlerle ilgili tedavi yöntemleri ve gelişmeler canlı ameliyat sırasında vaka üzerinde de anlatılacak.